news for Greeks and Greece from the World * Editor: Panos S. Aivalis, journalist * email: panosaivalis2@gmail.com
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016
"Η ψήφιση του Μνημονίου απόψε είναι ο θάνατος της Ελλάδας" Μίκης Θεοδωράκης - Κυριακή, 12.2.2012

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Σε Ποιο Σημείο Του Εγκεφάλου Γεννιέται Ο Φόβος;



Η σημασία της αμυγδαλής

Η Σ.Μ. είναι µια 44χρονη γυναίκα µε τρία παιδιά που κυριολεκτικά δεν ξέρει τι σηµαίνει φόβος. ∆εν φοβάται να… πιάσει φίδια και αράχνες, δεν φοβάται να παρακολουθήσει θρίλερ, δεν φοβάται µην τη σκοτώσουν. Όλα αυτά, εξαιτίας µιας σπάνιας γενετικής ασθένειας που κατέστρεψε στον εγκέφαλό της την αµυγδαλή που παίζει σηµαντικό ρόλο στο να αισθανόµαστε φόβο όταν απειλούµαστε.

Κάνε τις προσωπικές σου στιγμές τέχνη… Μόνο με 450 euro φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση Γάμου ή Βάπτισης με κάμερες HD.

Σε µελέτη που δηµοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Σύγχρονη Βιολογία», ο ερευνητής Τζάνστιν Φάινσταϊν περιγράφει πως παρακολουθεί την ασθενή Σ.Μ. επί 20 χρόνια και πως λόγω της έλλειψης αµυγδαλής, η οποία σχετίζεται µε τη συναισθηµατική εκµάθηση, δεν µπορεί ούτε να αναγνωρίζει τον φόβο στις εκφράσεις του προσώπου, νιώθει όµως τα άλλα συναισθήµατα. Η ασθενής αγγίζει άνετα φίδια και αράχνες, ακόµα και ταραντούλες και δεν είχε φοβηθεί ούτε όταν ένας άγνωστος την είχε απειλήσει ότι θα τη σκοτώσει βάζοντας το µαχαίρι του στον λαιµό της. Μάλιστα όταν µαζί µε πέντε άλλες γυναίκες τις είχαν βάλει σε ένα «σπίτι του τρόµου», εκείνη παρέµενε ατάραχη όταν οι άλλες ούρλιαζαν και αντί να προσπαθεί να αποφύγει τα τέρατα τα έπιανε.

Κάνε like στην σελίδα μας στο facebook και κέρδισε τις διακοπές των ονείρων σου εντελώς δωρεάν.

Στην έρευνα αναφέρεται ότι η απουσία της αµυγδαλής από τον εγκέφαλο της γυναίκας µπορεί να βοηθήσει τους επιστήµονες να ανακαλύψουν θεραπείες για το µετατραυµατικό στρες.
Πάντως, άλλη ερευνήτρια που µελετά µια γυναίκα η οποία επίσης δεν έχει αµυγδαλή στον εγκέφαλο, δήλωσε πως εκείνη αισθάνεται κανονικά φόβο. Οι επιστήµονες θεωρούν πως η εξήγηση για τη διαφορά µεταξύ των δύο γυναικών µπορεί να είναι το επίπεδο της ανάπτυξης του εγκεφάλου όταν σηµειώνεται η βλάβη στην αµυγδαλή.\
__________________
Πηγή: ygeianews.gr

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Με προίκα 11,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ), όπου προεδρεύει ο Αλέξανδρος Σαμαράς - αδερφός του πρωθυπουργού Αντώνπ, εγκαινιάστηκε η νέα εποχή της (νέας) σεμνότητας και της βαριάς λιτότητας


      Ο Σαμαράς επιχορήγησε, με το καλημέρα, τον αδελφό του!    


Ούτε ένα μήνα μετά τις εκλογές, η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε-αυθορμήτως;. 
-χρηματοδοτήσεις 12,1 εκατ. ευρώ για το Ινστιτούτο όπου προεδρεύει ο Αλέξανδρος Σαμαράς

Με προίκα 11,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ), όπου προεδρεύει ο Αλέξανδρος Σαμαράς - αδερφός του πρωθυπουργού Αντώνη, εγκαινιάστηκε η νέα εποχή της (νέας) σεμνότητας και της βαριάς λιτότητας.


Τι κι αν τις προηγούμενες δέκα ημέρες ακούσαμε τον Ελληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να ζητά από τα στελέχη της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης να μπει φραγμός στις υπερβολές... Τι κι αν μας κάλεσε, μετά από παρέμβαση της τρόικας, να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι και να δεχθούμε νέες περικοπές... Τι κι αν μέσα στο τελευταίο διάστημα «αναστήθηκε» το χαράτσι της ΔΕΗ, προωθούνται οριζόντιες περικοπές σε μισθούς, συντά¬ξεις και εφάπαξ... Το κράτος έχει συνέχεια και προπαντός... συνέπεια σε τέτοιου είδους απίστευτες πρακτικές!

Μπορεί να μην ισχύει ακριβώς το «Σαμαράς πίνει, Σαμαράς κερνάει», καθώς παρεμβάλλεται κι ένας Γιάννης (Σγουρός), ο Περιφερειάρχης Αττικής, αλλά για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται πως η κάνουλα ανοίγει πιο εύκολα για συγκεκριμένες περιπτώσεις και πρόσωπα.
Και εδώ τα πρόσωπα είναι υψηλά. Στη Διοικητική Επιτροπή του ΜΦΙ μετέχει πέρα από τον Αλέξανδρο Σαμαρά και ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ως Αναπληρωματικό Μέλος. Ηταν θέμα VΙΡ, λοιπόν, να προχωρήσει η τεράστια επιχορήγηση -μέσω ΕΣΠΑ- για τη «συντήρηση, αποκατάσταση και επέκταση των κτιριακών υποδομών του ΜΦΙ και του περιβάλλοντος χώρου στην Κηφισιά» όπως ονομάζει το έργο σε σχετικό έγγραφο το Ινστιτούτο. Πολλές διευκρινίσεις, μπορεί να μην δίνονται πέρα από το γενικό «εκσυγχρονισμός και επέκταση» των πέντε κτιρίων και κάποιων εξωτερικών χώρων, αλλά με 11,5 εκατομμύρια ευρώ μπορείς να κάνεις τα πάντα. Από το να ισοπεδώσεις όλα τα κτίρια, μέχρι να τα στήσεις και πάλι από την αρχή.



Εντύπωση, προκαλεί το γεγονός πως η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ινστιτούτου ήταν η δεύτερη, που ερχόταν για έγκριση στο περιφερειακό συμβούλιο μέσα σε εννέα ημέρες (3 και 12 Ιουλίου), καθώς είχε προηγηθεί μία ακόμη, ύψους 600 χιλιάδων ευρώ για την κατασκευή θερμοκηπίου από το εν λόγω ίδρυμα. Και φυσικά το ότι οι δύο αποφάσεις ελήφθησαν στις πρώτες συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, που έγιναν αμέσως μετά από τις εκλογές τπς 17ης Ιουνίου.

Το πράγμα ήταν τόσο... έκτακτο, που τα 11,5 εκατομμύρια, πέρασαν από την συνεδρίαση ως εκτός ημερησίας διάταξης θέμα. Οπως κάθε «έκτακτο» θέμα, άλλωστε! Νομότυπα και αθόρυβα...

Οι παρατάξεις των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ έκαναν το καθήκον τους, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και σε ανώτερα επίπεδα διοίκπσης, υπερψηφίζοντας τη «στήριξη» προς το Ιδρυμα, που αποφάσισε εν μέσω κρίσης να κάνει «ανακαίνιση πολυτελείας». Αρμα Πολιτών και ΚΚΕ στάθηκαν απέναντι και την καταψήφισαν.

Τις τελικές υπογραφές τις έβαλαν όπως λένε οι... κακές γλώσσες, από πλευράς περιφέρειας ο Γιάννης Σγουρός και από πλευράς ΜΦΙ, ο ταμίας του Ιδρύματος και όχι ο πρόεδρος Α-λέξανδρος Σαμαράς. Φαίνεται πως το ρητό «πρόσεχε που βάζεις την υπογραφή σου», κάποιοι το έχουν... Ευαγγέλιο!


Η δράση αποφασίστηκε. Το «πακέτο», που βρίσκεται προ των πυλών αφορά κοινοτικά κονδύλια και πόρους. Η βιάση, όμως, ορισμένων να «εγκαθιδρύσουν» τη νέα διακυβέρνηση φανερώνει τις προτεραιότητες ως προς τη διαχείριση των κονδυλίων, που με διαφορετική χρήση θα ανακούφιζαν και θα πρόσφεραν προοπτική στην βαλτωμένη ελληνική οικονομία.

Πηγή: Κ. Αγόρης - "Το Χωνί"


Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ: Η Καταστροφή του Κυπριακού λαού εξαιτίας του επεκτατισμού Μισθοφόρων Πραξικοπηματιών της αστικής τάξης και ταυτόχρονα, πρακτόρων της CIA!


ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Ο αναγνώστης του εν λόγω άρθρου θα αντιμετωπίσει μια συγκεκριμένη οπτική για τα γεγονότα της Κύπρου το μοιραίο καλοκαίρι του 1974. Όμως η προσεκτική μελέτη «ΚΥΡΟΙ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ. Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΖΗΣΕ ΕΝΑΣ ΛΟΧΑΓΟΣ ΤΗΣ 31ης ΜΟΙΡΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ» (ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α. ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ), ανεξάρτητα την εθνικιστική και μιλιταριστική ιδεολογία του συγγραφέα (γαλουχημένος στον στρατό της Μετεμφυλιακής Ελλάδας, συμμετέχων στα πραξικοπήματα των Ενόπλων Δυνάμεων σε Ελλάδα και Κύπρο, που αισθάνεται υπερήφανος γιατί ο τόπος της καταγωγής του, η Σκουληκαριά, υπήρξε αρχηγείο του στρατηγού Ζέρβα, δηλώνοντας τέλος την απέχθεια του για τους ανυπότακτους και φυγόστρατους κλπ), προσφέρει μια ξεχωριστή ευκαιρία αφού ο ίδιος υπηρέτησε ως λοχαγός στην Κυπριακή 31 Μοίρα Καταδρομών την περίοδο 1973-74.


Και ιδιαίτερα σήμερα έχουμε ανάγκη την ιστορική μνήμη καθώς ολόκληρο το αστικό σύστημα εξουσίας απαιτεί την επιβολή έκτακτης ανάγκης (και τη δρομολογεί) ώστε να αντιμετωπιστεί η καπιταλιστική κρίση και να διαμορφωθούν οι νέοι όροι της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Συστατικό στοιχείο του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού πλέον και η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, που ολοένα και πιο θαρρετά προπαγανδίζει την ιδεολογική της συγγένεια με την Χούντα των Συνταγματαρχών, που διαλαλεί «τι καλά που ήταν στην Επταετία», πριν έρθουν «οι κλέφτες και οι φαύλοι της Μεταπολίτευσης»!

Με αφορμή την συμπλήρωση λοιπόν 38 χρόνων από το Πραξικόπημα της Χούντας του Ιωαννίδη κατά του Μακάριου, που έδωσε την αφορμή για τη βάρβαρη Τουρκική Εισβολή-Κατοχή, γεγονός που είναι  ...........